Web Analytics Made Easy - Statcounter

حضور رئیس جمهور ترکیه در مراسم ویژه عاشورا و سخنان کنایی رهبر مهمترین حزب مخالف اردوغان درباره ویژگی‌های امام حسین (ع) و یزید، توجه رسانه‌ها را به سوی خود جلب کرد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، برپایی مراسم دینی و تاریخی سالگرد شهادت امام حسین (ع) و یاران او در صحرای کربلا در ترکیه، امسال حال و هوای دیگری داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حالا بازار سیاست و رقابت حزبی در ترکیه از هر زمان دیگری داغ تر شده و امسال، اردوغان و مخالفین او هم هر کدام به نوعی تلاش کردند تا از عاشورا بهره برداری سیاسی کنند.

امسال، در همان روز نخست محرم، در سه نقطه از آنکارای پایتخت به مراکز عبادی علویان که به نام «جَم خانه» شناخته می شوند، حمله صورت گرفت. این حملات از سوی اغلب سیاستمداران و سران احزاب ترکیه مورد لعن و نفرین قرار گرفت و وزارت کشور نیز وعده داد که رسیدگی به این موضوع را در دستور کار قرار دهد و امروز اعلام شد که 9 نفر در این خصوص دستگیر شدند.

در تداوم اتفاقات و تحولات مربوط به عاشورا، دو سیاستمدار مهم ترکیه در مراسم عزاداری علویان حضور پیدا کردند. یکی از آنها اردوغان بود و دیگری، کلیچدار اوغلو.

به همین خاطر، حضور رئیس جمهور ترکیه در مراسم ویژه عاشورا و سخنان کنایی رهبر مهمترین حزب مخالف اردوغان درباره ویژگی های امام حسین (ع) و یزید، توجه رسانه ها را به سوی خود جلب کرد.

حواشی حضور اردوغان در جم خانه و خشم هیات امنا

جم خانه حسین غازی در آنکارا یکی از مراکز مهم علویان در پایتخت ترکیه است. رجب طیب اردوغان رهبر حزب عدالت و توسعه و رئیس جمهور ترکیه، دیروز به جم خانه مزبور رفت و در مراسم ویژه افطار و عزاداری شرکت کرد. اما حضور او حواشی فراوانی به دنبال آورد و مشخص شد که اساساً مجموعه هیات امنا و گردانندگان این مرکز عبادی علویان از این برنامه خبر نداشته اند و فقط یکی از آنان به شکل خودسرانه و بدون مشورت، با کاخ ریاست جمهوری هماهنگ شده و اردوغان توانسته با مساعدت او به حسین غازی برود.

در نتیجه بزرگان علوی، بدون تعارف و مماشات، بیانیه ای علیه اردوغان منتشر کرده و بازدید او از این مرکز را یک اقدام تحمیلی و سیاسی قلمداد کردند.

هیات امنای حسین غازی در آنکارا، در این بیانیه آورده است: «دو روز پیش، اخباری مبنی بر احتمال حضور رئیس جمهور در یک جم خانه علویان دریافت کردیم. ما نیز مانند بسیاری از موسسات علوی در این فکر بودیم که این دیدار در کجا و چه زمانی انجام می شود. در شرایطی که سیاست های انکار گرایانه حزب حاکم ترکیه علیه علویان ادامه دارد، این دیدار با چه هدفی صورت می گیرد؟ بعداً متوجه شدیم که اردوغان به مرکز ما می آید. متاسفانه هیات امنا و هیات موسسان و حتی رئیس ما ملیح حز، از برنامه مزبور خبر نداشتند و بازدید رئیس جهمور، با ابتکار شخصی محمد علی آییلدیز رئیس بنیاد حسین غازی سازماندهی شد.»

در ادامه بیانیه اعتراضی مزبور آمده است: «ریاست جمهوری ترکیه می تواند از هر مکانی بازدید کند. اما انتظار می رود این بازدید به صورت تحمیلی نباشد. بازدیدی که به این شکل، ما را در برابر عمل انجام شده قرار دهد، غیرقابل قبول است. ما با احترام به مردم اعلام می کنیم که این بازدید بدون اطلاع ما انجام شده و به رئیس بنیاد معترضیم که با تصمیمی فردی از مرکز ما برای بازی سیاسی استفاده کرد.»

البته حواشی بازدید اردوغان از مرکز علویان به همین جا ختم نشد و بسیاری از رسانه ها به این اشاره کردند که حتی ترتیب عکس ها و تمثال های روی عکس و چیدمان نشستن مهمانان عوض شده تا رئیس جمهور مجبور نشود زیر عکس آتاتنرک و تمثال بکتاش ولی بنشیند.

مطالبات علویان در ترکیه

هیات امنای جم خانه حسین غازی، همچنین اعلام کرده که برخی از مطالبات بر زمین مانده علویان در ترکیه، از این قرار هستند:

وضعیت جم خانه ها یا مراکز عبادی علویان که ما در آنها اعتقادات و عبادات خود را مطابق با تصمیمات قضایی و امتیازات عمومی اعمال شده در سایر عبادتگاه ها انجام می دهیم، باید به رسمیت شناخته شود.

بر  اساس حکم دادگاه حقوق بشر اروپا، کلاس های دینی اجباری باید خاتمه یابد.

ساخت مساجد در روستاهای علوی بکتاشی همراه با اجبار مادی و معنوی متوقف شود و ائمه جماعات از این روستاها خارج شوند.

مراکز اعتقادی علوی بکتاشی که توسط دولت مصادره شده به جامعه علوی بازگردانده شوند.

هتل مادیماک سیواس به عنوان مرکز قتل عام روشنفکران علوی که با آتش سوزی عمدی جان آنها گرفته شد، باید به موزه شرم تبدیل شود.

تبعیض در استخدام و ارتقاء در بخش دولتی باید پایان یابد.

سخنان کنایی رهبر ج.ه.پ در مورد امام حسین (ع) و یزید

ج.ه.پ نام اختصاری «حزب جمهوری خلق» است. یعنی همان حزبی که در سال 1923 میلادی به دست مصطفی کمال تاسیس شده و حالا 99 سال از عمر آن گذشته است. این حزب بر اساس دیدگاه های کمالیستی و لائیستی خود، همواره با محافظه کاران اسلامگرا زاویه داشته است.

کمال کلیچدار اوغلو رهبر فعلی این حزب، از کردهای علوی درسیم یا تونجلی است، اما هیچگاه نه به علویت خود اشاره می کند و نه به کُرد بودنش، چرا که سران و هواداران حزب جمهوری خلق، کمالیست هستند و اگر رهبرشان به طور ویژه بر مسائل مربوط به علویان پافشاری کند، به راحتی او را کنار می زنند.

اما حالا که انتخابات 2023 نزدیک شده، دیروز کلیچدار اوغلو هم در استانبول، در مراسم عزاداری عاشورا شرکت کرد. او در این مراسم سخنرانی کرد و با بیانی کنایی گفت: «ما از آنهایی نیستیم که در ماتم حضرت حسین گریه کنیم اما رفتارمان یزیدی باشد. ما هیچگاه چنین رفتاری نخواهیم داشت و زمانی هم که به قدرت برسیم، خط فکری و مبارزه امام حسین برای عدالت را از یاد نخواهیم برد.»

وی افزود:«کربلا نام یکی از بزرگ ترین فجایع نه تنها در تاریخ اسلام بلکه در تاریخ بشریت است. اما نتیجه ای که از آن می گیریم نباید کینه و انتقام باشد، بلکه باید عدالت و برادری به صورت مطلق باشد. امام حسین بدون شک، تجلی مبارزه برای حق و عدالت در کربلا بود. ما طرفدار عدالتی هستیم که او و یارانش به خاطر آن جنگیدند.»

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اردوغان ترکیه اردوغان ترکیه کلیچدار اوغلو رئیس جمهور امام حسین جم خانه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۰۶۰۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اردوغان سیاست ترکیه را «نرم» می‌کند

رجب طیب اردوغان پس از مذاکره با رهبر مخالفان «اوزگور اوزل» امروز جمعه گفت که تصمیم دارد «روند نرم‌تری» را در سیاست ترکیه آغاز کند.

به گزارش ایسنا، رئیس جمهور ترکیه روز پنجشنبه برای اولین بار در هشت سال گذشته، میزبان رهبر حزب اپوزیسیون جمهوری خواه خلق (CHP) ترکیه بود.

به گزارش اسپوتنیکف اردوغان پیش از این گفته بود که انتظار دارد در مورد تصویب قانون اساسی جدید در این جلسه بحث شود.

اردوغان به خبرنگاران گفت: به آقای اوزل گفتم که من در اولین فرصت در دفتر آنها بازدیدشان را پس می‌دهم. ترکیه به این کار احتیاج دارد. من می‌خواهم با انجام این دیدار در اولین فرصت، روند نرم شدن سیاست را در ترکیه آغاز کنم.

رهبر ترکیه افزود: با بازدید اوزل، سیاست ترکیه وارد «دوره‌ای بسیار نرم‌تر» شده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پایان روابط تجاری ترکیه ـ اسرائیل/ اردوغان در جنگ غزه به دنبال چیست؟
  • اردوغان: هدفمان مجبور کردن نتانیاهو به آتش بس است
  • رهبر حزب سعادت ترکیه از سمت خود کناره گیری می‌کند
  • تعلیق مبادلات تجاری ۹.۵ میلیارد دلاری ترکیه با رژیم صهیونیستی
  • تعلیق تبادل تجاری ۹.۵ میلیارد دلاری ترکیه با رژیم صهیونیستی
  • اردوغان : دادوستد با اسرائیل را خاتمه دادیم
  • اردوغان سیاست ترکیه را «نرم» می‌کند
  • اردوغان: مرزهای دموکراسی غرب را منافع اسرائیل تعیین می‌کند
  • انتقاد اردوغان از بی‌تفاوتی غرب نسبت به نسل‌کشی در غزه توسط صهیونیست‌ها
  • انتقاد اردوغان از بی‌تفاوتی غرب نسبت به نسل‌کشی در غزه توسط صهیونیستها